Monday, 18 March 2013

Taman TAR Wildlife Sanctuary, Ampang

:: Bismillahirrahmanirrahim ::


Hai readers!
Tau tak ape name menatang kat atas tu?
Monyet??
Tu bukan monyet ye, tu beruk.

Nak cite yang kelmarin we'olls pegi Taman TAR Wildlife Sanctuary dekat Ampang.
Kat situ memang banyak beruk & monyet yang agak jinak.
Sebab ari-ari especially petang ramai yang bagi makan dekat binatang-binatang tu.



Beruk tu tengah makan kerepek rayo tahun lepas hokey!
Sempat lagi pose dengan kerepek di tangan.
Mule-mule je beruk tu makan kerepek tu.
Bile Encik asben bagi lagi beruk-beruk tu da tak nak.


Buat tak tau je panggil nak bagi makan kerepek tu.
Pandai lak beruk-beruk kat situ nak makan sedap-sedap je.
Beruk ni nak lari kat orang lain yang bagi makan coklat kowang tau tak.
Kerepek tu pedas dia cakap!
Hahaha...



Da kenyang makan, beruk-beruk ni nak pegi main golf pulak kat belakang tu.
Belakang tu Padang Golf Taman TAR.


Beruk sekor ni pulak malas nak join geng lain g main golf.
Ape lagi, nak tido la kat atas pokok tu.
K la, aku pun nak merutin pegi pumping jap.
Daa!!

6 r.e.s.p.o.n:

  1. Replies
    1. ye k.ros..
      beruk2 kat situ mmg ckp mkn mnm.
      tu yg besau2 blaka.

      Delete
  2. Perrgghh.. pumpimg meyhhh.. giler hebat! ^_^

    ReplyDelete
  3. eh erna x tau pun ada taman beruk kat ampang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelum ni kat tempat tu x ramai orang pun.
      Mgkin penduduk situ jgk yg amek inisiatif jg tempat tu.
      Lame2 ramai yg datang situ bwk anak-anak.

      Delete

Terbaikkk la komen u'olls! (^_^)