Monday 21 February 2011

Resepi : Kek Batik

:: Bismillahirrahmanirrahim ::

Hurmmm... Sekarang dah pukul 10.15pm dh nieee..
Aku 'still' lagi kat ofis tunggu my hubby buat keje..
Keadaan aku sekarang ni?? 
Ish.. Ish.. Ish..
Tak tau la den nak koba kan cam mano..

Tak kisah la sebab aku ade idea nak 'share' resepi yang best nie!!!
Ape lagi kalau bukan ReSePi KeK bIskuT mAriE...
1 of my feveret gak la kek nie..

Ok, nak buat n BaHan-BahAn dia sangat mudah macam A.B.C.. Hee.. Hee..

:- 1 buku buttercup
:- 3 biji telur ayam
:- 1 cawan gula
:- 1 paket kecil milo
:- 1 sudu besar serbuk koko
:- 1 tin susu cair (terpulang apa brand pun bole juga)
:- 1 1/2 paket biskut marie

CaRa-cAra pun semudah A.B.C..

1. Masukkan semua bahan ke dalam periuk. Cairkan dengan api yang kecil sampai pekat (lebih kurang 15minit).
2. Dah pekat bahan-bahan tu tutup api sebab nak masukkan biskut marie. Haa, kacau sebati ye biskut dengan bahan-bahan tu.
3. Masukkan bahan-bahan yang dah sebati tadi ke dalam loyang.
4. Masukkan ke dalam peti ais untuk keraskan dia.
5. Bile kek tu dah keras, baru bole ngap!

[ PeSaNan PeNajA ]
~ Lupe nak koba resepi ni dari myresepi~
~ TQ kepada budak baru belajar ~
(orang yang share resepi ni)


Selamat Menjamu Selera & Selamat Mencuba!
adLynn iN tHe KitCheN

0 r.e.s.p.o.n:

Post a Comment

Terbaikkk la komen u'olls! (^_^)